Numărul tranzacțiilor cu unități individuale parafate în primele șapte luni din acest an s-au redus cu 21%, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitatea Imobiliară analizate de Economica.net. Cu toate acestea, tranzacțiile parafate într-un județ a depășit anul acesta piețe imobiliare mari precum Cluj sau Timiș.
În județul Brașov se vând cele mai multe apartamente după București, potrivit datelor ANCPI. La nivel național s-au tranzacționat aproape 79.000 de apartamente, cu 21% mai puține față de perioada ianuarie-iulie 2022.
De la începutul acestui an, Brașovul a devenit a doua cea mai mare piață imobiliară după cea din Capitală. Deși la nivel național scăderea tranzacțiilor cu unități individuale este de 21%, în Brașov scăderea este mai mică față de cea din București, Timiș sau Cluj.
Numărul tranzacțiilor cu unități individuale din județul Brașov au scăzut cu doar 11% în primele șapte luni din acest an, față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor ANCPI analizate de Economica.net.
În București s-au realizat tranzacții pentru 23.366 de apartamente, cu 26% mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut.
Timiș vine pe locul trei, acolo unde scăderea față de primele șapte luni ale anului trecut este de 25%.
Cluj, acolo unde la Cluj-Napoca, capitala IT, apartamentele se vindeau mai mult cu banii jos decât cu credite ipotecare, se află pe locul patru, iar aici s-au vândut cu 23% mai puține apartamente.
Și în județul Constanța s-a redus numărul de tranzacții, cu 19% față de anul trecut. Procente similare de scădere a tranzacțiilor s-au mai înregistrat și în județele Iași, Bihor, Ilfov sau Sibiu.
Pe plus sunt județele Alba, cu cea mai mare creștere, de 20%, Prahova, cu o creștere de 11% și Vâlcea (+1), Tulcea (+2), Sălaj (+4), Maramureș (+3), Călărași (+7), Bacău (+2).
Sursa brasov.net