Camere supraveghere, sisteme de alarma – 1CCTV
Securitatea locuintei si a familiei a devenit unul din cele mai importante aspecte ale vietii fiecarui individ. Insa nu doar casa trebuie protejata impotriva pericolelor, ci si afacerea pe care o detinem, indiferent ca este vorba despre un magazin, un depozit, un sediu de firma sau o fabrica. Fiecare situatie implica urmarea anumitor proceduri. In cazul unei locuintei ne putem ocupa personal de instalarea unui sistem de supraveghere, in timp ce pentru un magazin vom avea nevoie de mai multe avize si de intocmirea unei documentatii de catre o firma specializata care sa monteze si sa asigure mentenanta sistemului. In orice situatie ne-am afla, putem tine seama de sfatul unui specialist, insa avem dreptul de a ne informa si a alege echipamentele care sa indeplineasca cerintele pe care le dorim. Optarea pentru niste camere supraveghere wireless reprezinta solutia rapida si flexibila.
Marii producatori de sisteme de supraveghere cauta constant solutii pentru a lansa pe piata echipamente cat mai performante, la preturi cat mai accesibile. Prin urmare, in ultimii ani sunt prezente pe piata numeroase variante de camere supraveghere wireless cu functii de top ce pot fi folosite in orice conditii. In functie de caracteristicile pe care doriti sa le indeplineasca, preturile pot varia. Exista inca persoane retincente la noile tehnologii wireless, considerand ca reprezinta un risc in utilizare. Cu toate acestea, perfectionarea continua a ajuns sa anuleze mare parte din aceste temeri. Toti producatorii de camere wireless recomanda ca la instalarea unui echipament, primul lucru pe care ar trebui sa il faca utilizatorul este sa schimbe parola implicita. Setarile implicite ale unei camere IP se pot schimba cu usurinta din meniu si pot face diferenta intre o camera wireless sigura si una vulnerabila.
Pentru un sistem complet si complex de supraveghere este indicat sa stabiliti numarul de camere de supraveghere de care aveti nevoie. Luati in calcul ca vor fi nevoie atat de camere de interior, cat si de camere IP de exterior. Nu orice camera de interior poate fi montata la exterior. Majoritatea celor de interior nu sunt etanse, existand riscul de a patrunde cu usurinta praful si umiditatea in interiorul carcasei.
Casa poate fi protejata cu modele robotizate, fiind usor de folosit si configurat. De asemenea, rotirea in plan vertical si in plan orizontal faciliteaza controlul asupra unei intregi camere. Ajungeti in situatia de a face economii, nemaifiind necesare mai multe camere montate in aceeasi incapere. O camera wireless robotizata va controla orice miscare petrecuta in cadrul ei, indiferent ca realizeaza acest lucru intr-o incapere de apartament sau intr-un magazin. Majoritatea camerelor wireless de interior sunt prevazute cu leduri IR. Astfel veti monitoriza incaparea in orice moment al zilei, inclusiv noaptea. De asemenea, suporta audio bidirectional. Ce inseamna acest lucru? Puteti asculta ce se vorbeste in incapere, dar puteti fi totodata acultat de cei de acolo.
Pentru inregistrarea datelor folositi un micro SD card ce va sta permanent in camera. Exista modele de permit un micro SD card de maxim 32GB, in timp ce altele suporta card de 128GB, chiar si de 256GB sau 512GB. Datele stocate vor ramane pe card, iar cand acesta se umple va suprascrie noile imagini peste cele mai vechi inregistrari.
Camerele wireless de exterior beneficiaza de aceleasi caracteristici ca si cele de interior. Optati pentru camere exterior cu lentila fixa sau pentru camere speed dome. Pozitionarea corecta a camerelor de jur imprejurul casei sau al magazinului va tine la distanta orice persoana suspecta.
Tehnologia a inceput sa migreze tot mai mult spre latura wireless. Dorinta de a avea acces la cat mai multe bunuri si informatii fara sa depindem de cabluri ne-a determinat sa acceptam si sa folosim tot mai des dispozitivele wireless. Incepand cu telefoanele mobile care au reprezentat o revelatie fara precedent o data cu aparitia lor, continuand cu laptopurile si alte aparate electronice si electrocasnice, totul pare ca se indreapta spre era wireless. De retinut insa ca exista doua interpretari ale acestui termen. Intr-un prim caz ne referim la echipamente wireless atunci cand discutam despre produse ce nu necesita alimentare continua la sursa de curent, ele avand incorporata baterie ce faciliteaza buna functionare pentru o perioada de timp. In al doilea caz vorbim despre conexiunea diferitelor electronice la reteaua de internet si un bun exemplu ar fi reprezentat prin binecunoscutele camere supraveghere wireless.
Pana acum cativa ani, pe piata existau doar camere cablate, fie analogice, fie IP. Pentru a putea fi vizibile in internet, indiferent de standardul lor, ele necesitau conectare la reteaua de internet prin cablu. Camerele analogice se conecteaza la un DVR, iar acesta din urma este legat la router. Astfel, vizualizarea de la distanta pe telefon, pe tablet sau pe calculator se realizeaza prin inregistrator. Cel de-al doilea tip de camere supraveghere, si anume camere IP, permite conectarea directa la router, fara un NVR interconectat, insa legatura se realizeaza tot prin cablu.
Nu acelasi lucru se intampla cu noile camere supraveghere wireless. Acestea au soft propriu si prin scanarea unui cod QR furnizat de producator si aflat pe camera obtineti acces si imagine pe telefonul mobil in doar cativa pasi.
Foscam, Vstarcam, Sricam, Hikvision sunt unii din cei mai mari producatori de camere supraveghere wireless din lume, fiind totodata si printre promotorii acestei tehnologii. Fiecare brand si-a capatat propriul renume in randul camerelor IP wireless datorita usurintei in conectare si simplitatii in operare. De la an la an au fost lansate modele noi de camere wireless, tot mai performante. Recunoasterea modelelor lansate atat de Foscam, cat si de Vstarcam sau Sricam este remarcata in intreaga lume, companiile fiind prezente la toate targurile si expozitiile de profil. De asemenea, echipamentele lor sunt verificate in piata de mai multi ani, obtinand un grad de satisfactie ridicat in randul consumatorilor.
Modelele de success sunt reprezentate de camerele de supraveghere robotizate. Acestea detin un avantaj fara egal in fata camerelor standard, statice. Contin un motoras ce le permite rotirea in plan vertical si in plan orizontal, astfel incat pozitionate in coltul unei camere, pot fi rotite si pot acoperi suprafata intregului spatiu. In acest fel se reduc consturile necesare instalarii mai multor camere de supraveghere care sa monitorizeze diferite zone.
Rezolutia camerelor IP porneste in prezent de la 1MP, echivalentul standardului 720P, continua cu 2MP si ajunge pana la 4MP, 5MP sau chiar 8MP. Camera wireless Sricam SP028 este bestseller, avand specificatii tehnice suficient de puternice pentru a indeplini cerintele standard de monitorizare: senzor de 2MP, imagine clara, slot extern pentru micro SD card, functie de audio bidirectional, functie Pan/Tilt, alerta la detectia de miscare s.a.m.d. Variantele superioare din randul tuturor brandurilor se disting in general prin rezolutie mai mare, restul caracteristicilor fiind similare.
Toate aceste camere supraveghere wireless beneficiaza de aplicatii proprii si functioneaza pe orice sistem de operare, atat iOS, cat si Android. In magazinul online www.1CCTV.ro veti gasi toata gama de produse Foscam, Hikvision, Vstarcam, Sricam la cele mai mici preturi. Nu ezitati sa alegeti calitatea inainte de toate.