Moldova – Tradiție, gastronomie, cultură si peisaje de neuitat.

Moldova este un punct de referință pentru cultura națională, fiind regiunea din care provin nume importante din literatura și arta românească. Printre obiectivele de preț ale zonei se numără casele memoriale, lăcașurile de cult și cetățile. În Moldova vei găsi și „comori naturale”: numeroase parcuri și rezervații naționale.

Câteva noțiuni de

Geografie

Moldova se situează în estul României și are ca și regiuni-vecine: în nord, Ucraina, în est – Republica Moldova, în vest – Transilvania și Bucovina, iar în sud – Dobrogea și Muntenia. Alături de români, trăiesc mai multe naționalități etnice: ucraineni, ruși, bulgari, ceangăi, rromi.

Relieful Moldovei este particularizat de diversitate și reunește atât munți, podișuri, cât și câmpii și lunci. În partea vestică regăsim munți, iar pe regiunea centrală se întind Podișul și Câmpia Moldovei. Munții care se întind pe această regiune sunt: munții Tarcăului, Ciucului, Nemira, Hășmaș, Ceahlău, Stânișoarei și munții Vrancei.

Descoperă cele mai importante:

ORAȘE DIN MOLDOVA

Iași

Fosta capitală culturală a Moldovei întrunește unele dintre cele mai frumoase bijuterii arhitecturale din țară: Palatul Culturii, Muzeul Unirii, Palatul Roznovanu, Casa cu Arcade.

Numeroase muzee, case memoriale, biserici și mănăstiri, centre culturale și spații de relaxare se află în locul ce timp de trei secole a fost capitala Moldovei. Acesta este locul de proveniență al multor personalități românești din diverse domenii.

Piatra Neamț:

Piatra Neamț este reședința județului Neamț și locul în care istoria dăinuie prin monumentele existente aici. Una dintre principalele atracții este telegondola, iar alte câteva obiective de văzut sunt: Curtea Domnească, Muzeul Cucuteni, Casa memorială Calistrat Hogaș.

Bacău

Bacăul deține un număr impresionant de muzee, case memoriale și parcuri. Printre principalele atracții se numără: Observatorul Astronomic Victor Anestin, Casa memorială George Bacovia, Vivariul.

Botoșani

Botoșani este un oraș ce are în componența sa o mulțime de edificii culturale, fiind și locul în care s-au născut numeroase personalități ale neamului românesc.

Descoperă cele mai frumoase:

OBIECTIVE TURISTICE DIN MOLDOVA

  • Parcul Național Vânători-Neamț adăpostește diverse specii de păsări: porumbei variați ca și colorit, păuni, găini. Principalul „actor” al parcului este zimbrul, căruia i se alătură cerbii, căprioarele, porcii mistreți, urșii carpatini. 
  • Stațiunea Slănic Moldova este cunoscută datorită izvoarelor cu apă minerală și mofetelor utilizate în scop de tratament pentru diverse afecțiuni.
  • Cetatea Neamț este amplasată pe culmea Plăieșului, la aproximativ 500 de m înălțime. Istoria acesteia se leagă de nume sonore din istorie precum Petru I Mușat și Ștefan cel Mare.
  • Palatul Culturii din Iași are un aer european, îmbinând, într-un mod grațios, diverse stiluri arhitecturale: romantic, neogotic și neobaroc. Aici este și sediul Complexului Muzeal Național „Moldova”, ce are în componența sa patru muzee (de istorie, știință, artă și etnografie).
  • Parcul Copou din Iași este locul în care vei regăsi numeroase busturi ale unor nume importante din cultura românească.
Total Views: 110 ,

By admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *