Farmecul Olteniei survine dintr-o varietate de monumente arhitecturale și istorice precum lăcașuri de cult vechi, mănăstiri și schituri. Zona este valorizată și datorită stațiunilor balneare renumite pentru tratamentele ce se efectuează aici. Oltenia oferă o experiență inedită turiștilor prin prisma peisajelor sale deosebite.
Câteva noțiuni de:
Geografie
Oltenia este situată în partea de sud-vest a României și este delimitată de următoarele regiuni: în nord, de Hunedoara, în est – de Argeș și București, în partea de vest are Banatul, iar în sud se învecinează cu Bulgaria.
În Oltenia, românii coexistă alături de reprezentanții mai multor comunități etnice, printre care: albanezi, bulgari, cehi, evrei, italieni și rromi.
Relieful zonei este felurit și reunește Câmpia Olteniei, Subcarpații Getici, Podișul Getic și o parte minoritară din Carpații Meridionali.
Descoperă cele mai importante:
ORAȘE DIN OLTENIA
Craiova
Craiova, supranumită și „inima Olteniei” îți oferă o experiență turistică reușită, datorită obiectivelor sale: Parcul Romanescu, Casa Băniei, Muzeul de artă, Grădina botanică Al. Buia, Castrul roman Pelendava.
Târgu-Jiu
Târgu-Jiu este un oraș important pentru cultura națională. Acest lucru se datorează sculpturilor realizate de Constantin Brâncuși, ce se regăsesc aici. Pe lângă aceste atracții, vei mai putea admira: mănăstirea Polovragi, Peștera Polovragi, Peștera Muierilor.
Drobeta Turnu-Severin
Drobeta Turnu-Severin este un centru istoric pe al cărei teritoriu vei găsi obiective din acest registru: Palatul Culturii „Theodor Costescu”, Cetatea Medievală a Severinului, Castelul de Apă.
Râmnicu Vâlcea
Râmnicu Vâlcea este un alt oraș românesc în care vei regăsi monumente care vorbesc despre istoria locului: Monumentul Independenței, Castrul roman Buridava, Mănăstirea Cozia, Casa memorială „Anton Pann”.
Descoperă cele mai frumoase:
OBIECTIVE TURISTICE DIN OLTENIA
- Cetatea Severinului datează din epoca medievală și a reprezentat cauza multor dispute iscate între maghiari, bulgari și voievozii munteni.
- Sculpturile lui Brâncuși – Masa tăcerii, Poarta sărutului și Coloana infinitului – reprezintă adevărate comori ale culturii române.
- Mănăstirea Tismana este situată pe muntele Stârmina și simbolizează „sufletul Olteniei”. Cadrul de poveste în care este localizat, zidurile fortificate și istoria lăcașului de cult te vor transpune într-un univers arhaic.
- Peștera Muierii este prima peșteră electrificată din țară. Numele acesteia provine din faptul că, în perioada războaielor, femeile și copiii se adăposteau aici.
- Podul Natural de la Ponoarele, zis și podul lui Dumnezeu, este singurul de acest fel circulat din țară. Este unul dintre cele trei poduri naturale existente la nivel mondial și cel de-al doilea, ca mărime, pe plan european.
- Stațiuni balneo-climaterice: Căciulata, Călimănești, Olănești, Govora sunt destinații excelente pentru tratament și relaxare.